Yapay Kalp Destek Cihazıyla Yaşayan Zeynep Altun, Kalp Nakliyle Yeni Bir Hayata Başladı

İzmir’de Yapay Kalp Destek Cihazı Kullanan Zeynep Altun, Kalp Nakliyle Yeni Bir Hayata Başladı

21 yaşındaki Zeynep Altun, 13 yıl boyunca İzmir’de yapay kalp destek cihazıyla yaşadıktan sonra sonunda kalp nakli sayesinde yeni bir hayata başladı. Artvin’in Şavşat ilçesinde dünyaya gelen Altun’a 7 yaşındayken kalp yetmezliği teşhisi konuldu ve 2012 yılında Ege Üniversitesi (EÜ) Çocuk Hastanesi’nde yapay kalp destek cihazı takıldı.

Uzun süre organ nakli listesinde olan Altun, yeni kalbine kavuşma umudunu resimlerle ifade etti. En sonunda, 3 Nisan’da hastanede tedavi gördüğü odasında uygun kalbin bulunduğunu öğrendi ve 8 saatlik bir nakil ameliyatı geçirdi.

Ameliyat sonrasında sağlığına kavuşan Altun, ailesiyle beraber yeni kalbiyle 21. yaş gününü kutladı. EÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özbaran liderliğindeki ekip, genç kıza başarılı bir kalp nakli gerçekleştirdi.

Zeynep Altun, uzun yıllar boyunca yapay kalp destek cihazının zorluklarını yaşadığını ancak umutsuzluğa asla kapılmadığını belirtti. Yeni kalbine alışmaya çalışırken daha özgür bir yaşam sürmeyi dört gözle beklediğini ifade etti.

Altun, kalp nakli bekleyen diğer hastalara umut olmayı ve organ bağışı yapmayı ciddi şekilde teşvik etti. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da ekibini başarılı operasyonlarından dolayı tebrik ederek, Zeynep Altun’un artık yeni kalbiyle sağlıklı bir hayata devam edeceğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Tezcan Ekizler – Sağlık

Related Posts

Alzheimer’a umut olacak keşif!

Alzheimer hastalığında umut olabilecek keşif…Prof. Dr. Konuk, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak.” dedi.

Hücreyi temizle, gençliği kazan: Yeni nesil senolitikler

Bilim insanları yaşlı hücreleri ortadan kaldıran “senolitik” moleküllerle yaşlanma sürecini yavaşlatmayı hedefliyor. Amaç daha uzun değil, daha sağlıklı bir ömür. Farelerde işe yaradı, şimdi insanlar üzerinde deneniyor. Kalp hastalıkları, alzheimer ve osteoporoz gibi yaşlılık hastalıklarına karşı yeni bir umut doğdu: Senolitikler…

Doktorların hasta için isteyeceği tahlillere kısıtlama

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında doktorların hasta için isteyeceği tahliller sınırlandırıldı. Yeni uygulamaya hekimlerden tepki yağdı: “Tedaviyi geciktirir”

Kolesterol gerçeği: Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Çatlamış yumurta en tehlikelisi! Rafa asla değdirmeyin, sonu kötü bitiyor

Yumurta, mutfağın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Kahvaltıdan akşam yemeğine, tatlılardan tuzlulara kadar sayısız tarifte yerini alır. Ancak bu temel gıda, yanlış saklama yöntemleri nedeniyle sağlık risklerine yol açabilir. İşte çatlamış yumurtalar hakkında bilmeniz gereken detaylar.

Alışkanlıklar hayatımızdan çalıyor! Sadece dişi değil, kalbi de çürütüyor

Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek birçok insan için önemlidir. Günlük alışkanlıklar yaşlanma şeklimizde büyük rol oynar. Endişenin birikmesine izin vermek, diş ipi kullanmayı unutmak veya yalnız zaman geçirme planlarını atlamak küçük görünebilir ancak bunlar sessizce hayatınızdan çalıyor olabilir. Rutinlerinizi sağlıklı bir yaşam sürmek adına yeniden gözden geçirmelisiniz. Peki neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?