Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi’nden Anksiyete Hakkında Önemli Bilgiler

Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi’nde görevli Uzman Klinik Psikolog Cemre Ece Gökpınar, anksiyete, anksiyete ile baş etme yolları ve tedavi seçenekleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Belli Düzeydeki Anksiyete Motive Edici Olabilir

Anksiyetenin genellikle olumsuz algılandığını belirten Gökpınar, aslında bu duygunun kişileri koruduğunu ve yönlendirdiğini ifade etti.

Sınav kaygısı yaşayan bir kişinin anksiyetesinin motivasyon sağlayabileceğini vurgulayan Gökpınar, anksiyetenin işlevsellik bozduğu durumlarda önlem alınması gerektiğini dile getirdi.

Kaygının Kaynağındaki Düşünceyi Fark Etmek Önemli

Kişilerin işlevselliklerinin bozulmaya başladığında tedavi arayışına girdiğini belirten Gökpınar, kişilerin yaşadıkları olaya karşı duydukları korkunun kaynağını anlamak gerektiğini söyledi.

Spesifik bir olayı örnek göstererek yardım isteyen kişilerde, kaygılanılan durumun altında farklı sebepler olabileceğini belirten Gökpınar, düşünceyi fark etmenin önemini vurguladı.

Telkinler Yetersizlik Duygularını Pekiştirebilir

Anksiyeteyi azaltmak için dikkat dağıtıcı aktiviteler yapmanın önemine değinen Gökpınar, fiziksel aktivitenin anksiyeteyle baş etmede etkili olduğunu belirtti.

Düşünceleri yönlendirmenin zorluğuna dikkat çeken Gökpınar, telkinlerin yetersizlik duygularını artırabileceğini söyleyerek, kişilere desteğin telkinlerden uzak durarak dinlemeye odaklanmalarını önerdi.

Kaynak: BYZHA Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Alzheimer’a umut olacak keşif!

Alzheimer hastalığında umut olabilecek keşif…Prof. Dr. Konuk, “Sıradaki hedefimiz, bu mekanizmayı düzenleyecek mümkünse bitkisel bir molekül bulmak. Başarırsak, o kişi Alzheimer’a yakalanmayacak.” dedi.

Hücreyi temizle, gençliği kazan: Yeni nesil senolitikler

Bilim insanları yaşlı hücreleri ortadan kaldıran “senolitik” moleküllerle yaşlanma sürecini yavaşlatmayı hedefliyor. Amaç daha uzun değil, daha sağlıklı bir ömür. Farelerde işe yaradı, şimdi insanlar üzerinde deneniyor. Kalp hastalıkları, alzheimer ve osteoporoz gibi yaşlılık hastalıklarına karşı yeni bir umut doğdu: Senolitikler…

Doktorların hasta için isteyeceği tahlillere kısıtlama

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında doktorların hasta için isteyeceği tahliller sınırlandırıldı. Yeni uygulamaya hekimlerden tepki yağdı: “Tedaviyi geciktirir”

Kolesterol gerçeği: Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Çatlamış yumurta en tehlikelisi! Rafa asla değdirmeyin, sonu kötü bitiyor

Yumurta, mutfağın vazgeçilmez besinlerinden biridir. Kahvaltıdan akşam yemeğine, tatlılardan tuzlulara kadar sayısız tarifte yerini alır. Ancak bu temel gıda, yanlış saklama yöntemleri nedeniyle sağlık risklerine yol açabilir. İşte çatlamış yumurtalar hakkında bilmeniz gereken detaylar.

Alışkanlıklar hayatımızdan çalıyor! Sadece dişi değil, kalbi de çürütüyor

Uzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek birçok insan için önemlidir. Günlük alışkanlıklar yaşlanma şeklimizde büyük rol oynar. Endişenin birikmesine izin vermek, diş ipi kullanmayı unutmak veya yalnız zaman geçirme planlarını atlamak küçük görünebilir ancak bunlar sessizce hayatınızdan çalıyor olabilir. Rutinlerinizi sağlıklı bir yaşam sürmek adına yeniden gözden geçirmelisiniz. Peki neler yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?